Hoofdinhoud
DE SPRING SUMMER 2022 COLLECTIE

DE SPRING SUMMER 2022 COLLECTIE

Omdat iedereen zo snel mogelijk weer hun oude leven wil oppakken, is de vierde muur nu doorbroken. Creative director Casey Cadwallader van Mugler maakt de stap naar Hollywood met het derde deel van een ambitieuze trilogie modefilms geregisseerd door Torso Solutions voor Mugler. Van de zwarte doos naar het witte doek, de laatste aflevering combineert de oost- en westkust van zijn geboorteland Amerika in een trompe l’oeil-ontdekkingstocht van tijd en ruimte.
08 jun 2022

Deze film biedt een sterrencast met Mugler-personages. Hoofdrolspelers uit de werelden van de mode en film komen samen in een boeiende kijk op de nuances van identiteit en zelfexpressie in een wereld vol nepperds en klonen. Op een ongeëvenaarde manier in het medium van de bioscoopfilm worden korte verhaaltjes in elkaar verweven van dag naar nacht, als dubbelgangers en geliefden die strijden op het scherm met transformerende legers strijders, hellevegen en acrobaten. Chloë Sevigny marcheert door de ersatz straten van New York, Shalom Harlow en Amber Valletta kussen elkaar op de motorkap van een limousine en Megan Thee Stallion komt uit de lucht vallen op een virtueel billboard dat hoog boven ons gewone stervelingen hangt. De film krijgt een extra dimensie door de glitches in de matrix die de scherpe moderniteit van de collectie een surrealistische edge geven.

DE FALL-WINTER 2021-22 COLLECTIE

Als eerbiedig hommage is een laatste passage toegewijd aan Manfred Mugler, waarin prima ballerina Maria Kochetkova en de superster Barbie Swaee rondwervelen in een gracieuze interactie tussen dansstijlen. Beiden belichamen de magnetische dualiteit van het erfgoed van Mugler, waarin een Mugler Haute Couture Spring Summer 1998 ‘Jeu de Paume’ halterhals-jurk met pailletten is te zien die hangt van een gevormde plexiglaskraag.

De Spring Summer collectie 2022, continu in beweging, komt steeds weer terug in 360°, en laat de evolutie zien van de vormende silhouetten, het denim, de avondkleding en het naaiwerk van Mugler in verschillende vormen. Een hothouse-palet benadrukt de Mugler-kleurenkaart met monochrome, vleesachtige en denimkleuren, die het lichaam hullen in ombrékleuren zoals orchideeroze en paars, vermiljoen en koraalkleurig. Illusie-tule, een nieuw kenmerk van het modehuis, wordt gebruikt op bodysuits voor het creëren van onmogelijke halslijnen in vlijmscherpe punten, als vervanging van lycra op andere plekken op drijvende spirale en korsetdenimontwerpen. Het archief van Manfred Mugler inspireert gevormde Perspex-hardware, lussen en hakken die gedrapeerde tops, broeken en rokken omhoog houden die de erogene zones op de buste en de heup zachtjes raken.

Als verlengstuk van het Mugler-repertoire, gebruiken de nieuwe dégradé ‘Hoochie’-jurken een asymmetrie van kleuren en drapering, terwijl verschillende uitgesneden bodies en korsetten zijn opgetuigd met lycrapanelen, gestructureerde bustes en mouwen met handschoenen. Getailleerde wollen jacks zijn opengesneden langs het décolleté met dubbele banden die om de buste worden gedrapeerd en jeans hebben een uitlopend deel bij de enkel: hier is de nieuwe Mugler-schoenencollectie met extreem puntige pumps en architecturale stilettosandalen te zien met gestapelde, verlengde neuzen.

ACHTER DE SCHERMEN VAN DE NIEUWE COLLECTIE

Bericht oriëntatie
Draai je apparaat voor de beste ervaring.

Powered by Powered By OneLink