Hoofdinhoud

Traditie Hoofdstuk 1

Mugler wereld


03

HOOFDSTUK 1:

HET ERFGOED VAN MONSIEUR MUGLER

02MUGLER, VAN EEN DROMEND KIND ...


De verbeeldingskracht van Monsieur Mugler bruist van de ideeën.

De sterren, degene die hij bewondert aan de nachtelijke hemel van de Elzas en de sterren verder weg in Hollywood die hij op het witte doek ontdekt; stripboeken en hun futuristische universums; en de gotische architectuur van de kathedraal van Straatsburg zijn slechts een paar van zijn rijke en fascinerende inspiratiebronnen.

Mugler

Later, als het tijd is om te beslissen over zijn toekomst, richt Monsieur Mugler zich op dansen. Rigor, discipline, lichaamswerk, het hoofd omhoog... op dat moment beginnen zijn ideeën over mode vorm te krijgen. Tegelijkertijd volgt hij een opleiding binnenhuisarchitectuur aan de Ecole des Beaux-Arts in Straatsburg. Uit kinderdromen groeien deze beelden en herinneringen uit tot de obsessie van de jonge ontwerper Thierry Mugler.


"Mijn enige maat is overmaat,"

- MONSIEUR MUGLER
Angel


Tot een visionaire schepper...

Mode, mode, mode

Parijs. Thierry Mugler begint een missie om de hoofdstad met flair en talent te veroveren. Hij verschijnt in al zijn publieke optredens in zulke originele outfits dat het onmogelijk is om hem niet op te merken.

In die periode ontwerpt hij zijn allereerste silhouetten. Eerst voor anderen en daarna voor hemzelf: in 1974, brengt hij zijn eerste collectie, Café de Paris, uit. Hij overvalt zijn tijdperk met deze collectie: hoewel de hippiestijl in de mode is, ontwerpt Monsieur Mugler strakke pakken met nauwsluitende tailles en maxi-schouders voor een sterk vrouwelijk silhouet, geïnspireerd op de muzen van Hollywood die hij zo aanbidt. Het succes komt onmiddellijk.

"Ik bedenk mijn personages en ik zet ze in scène. Kleding is een taal voor mij",

- MONSIEUR MUGLER

Naast de mode, ook parfum

Monsieur Mugler wil verder gaan en variatie toevoegen aan zijn grenzeloze universum. Hij droomt van een uniek parfum, dat nog nooit eerder is gezien en geroken.

Zijn kleur? Zijn favoriet: blauw, de kleur van de hemel en het oneindige. Angel is de allereerste oriëntaalse gourmand geur in de geschiedenis van de parfumerie: een revolutionair, krachtig akkoord van patchouli-vanille met een polariserende toets. Net als zijn schepper slaagt deze geur er altijd in om indruk te maken.

MUGLER-parfums zijn geboren. Verslavende geuren combineren het uitzonderlijke, futuristische universum van het merk met een krachtige overdosis: Mugler Cologne, Womanity, Alien en Aura Mugler.


"Een parfum is in staat om u emotioneel aan te kleden."

- MONSIEUR MUGLER


Angel
Oriëntatie van bericht
Draai uw apparaat voor de beste ervaring

Powered by Powered By OneLink